Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Törölték az Azonnali archívumát - a nonprofit webarchiválás jelentősége

Akármivel is zárul a vita, az már biztos, hogy a portál tartalmának egy része örökre elveszett. Még február közepén röppent fel a hír, hogy elérhetetlenné vált az azonnali.hu hírportál, amelyet még tavaly zárt be az azt finanszírozó Ungár Péter és Gerényi Gábor. Ez a bezárás azonban csak azt jelentette, hogy az azonnali.hu megszűnik működni hírportálként, viszont a korábbi tartalmai elérhetők maradnak, sőt korábban maga Gerényi is kijelentette, hogy amíg ő él, addig a cikkeket fenntartja az interneten.

Ehhez képest a Media1, miután nem történt változás az ügyben, megkereste az azonnali.hu-nak tárhelyet biztosító német Hetzner Online GmbH szolgáltatót és kiderült, hogy az azonnali.hu tartalmait a németek törölték, mert többszöri figyelmeztetés ellenére sem fizették ki a tartalmak tárolásának díját. Mint azt Andreas Fleischer marketingigazgató a portálnak küldött levelében kifejtette, az eredeti számlát január 13-án állították ki, majd 24-én, 31-én és február 7-én is küldtek felszólítást az Azonnali Médiának, az utóbbi levélben arról is tájékoztatták a tulajdonosokat, hogy letiltották a szolgáltatásaikhoz való hozzáférést ,és ha február 10-ig nem egyenlítik ki a tartozásukat, akkor minden termékét, szolgáltatását és fiókját törölni fogják, az adatai elvesznek, beleértve a biztonsági másolatokat is.

Végül február 14-én ment egy utolsó levél is, melyben a céget arról tájékoztatták, hogy mindez, amit a korábbi levélben vázoltak, megtörtént. Fischer szerint az Azonnali Média aznap fizette ki a tartozását és kérte a szolgáltatáshoz való hozzáférés visszaállítását, ám akkor már késő volt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról