Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Történelmi teaház -- számban és érdeklődésben növekvő hallgatósággal (fotókkal)

A meglévő tudás nagyobb kihasználását célzó projektet indított a Halis. A munkatársaknak utóbb pénzt is szerzett a könyvtár a projekt támogatására.
-- Tavaly tavasszal indított 'Élő történelem' c. történelmi Teaházunk 15-20 perces egy-egy történelmi témáról szóló prezentációkat jelent, melyeket az adott korhoz / személyhez kapcsolódó játékfilm-részlet illusztrál. Emellett könyvajánló formájában felvonultatjuk a témához kapcsolódó, könyvtárban elérhető szak- és szépirodalmat. A lényegi információt a filmek szereplőivel igyekszünk kimondatni. A célcsoport 14-20 év közötti elsősorban középiskolás korosztály. A projektcsoportunk történelem szakos könyvtárosokból áll, így a tartalmi ismeret nem jelent gondot. A megvalósításhoz egy pályázatot is nyertünk, a TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0202 'Mi a pálya? Jövőnk az ifjúság' volt. A könnyed beszélgetések, számunkra is fontos témáknak és a filmeknek köszönhetően a közönségünk fogékonyabb és befogadóbb lett a történelmet és napjainkat meghatározó eseményekre. A hallgatóság száma növekszik: a kezdő 10-12 főtől eljutottunk addig, hogy az utolsó előadást már kétszer kellett megtartani. Az utóbbi időben már iskolák rendelnek előadásokat (pl. Reformkor, Női szentek).

Hírforrás: Benke Dániel, Musztács Krisztián, Kardos Ferenc ; Facebook - Élő történelem Teaház
2013. január 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tortenelmi_teahaz_--_szamban_es_erdeklodesben_novekvo_hallgatosag
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról