Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Totó a Beporzók napja alkalmából

Március 10-én van a beporzók napja, a természetvédelmi jeles alkalmak egyike, melyet három éve tartottak meg először. A nap tiszteletére totót hirdet az Aranybulla Könyvtár Alapítvány, együttműködve a Szent István Mézlovagrenddel. A játék március 2-tól, keddtől lesz elérhető a könyvtár Facebook oldalán és honlapján, a helyes megfejtők között értékes mézes-könyves ajándékcsomagokat sorsolnak ki.
A beporzók napját 2018 óta tartják meg minden évben március 10-én, az ELTE egyik oktatójának és hallgatójának a javaslatára. Így kívánják felhívni a figyelmet a beporzást végző rovarokra, amelyek világszerte pusztulnak, főleg az északi féltekén. Védelmük életbevágóan fontos, hiszen a mezőgazdaság és ezáltal az emberi civilizáció jelentős mértékben függ az állatok lététől, egészségétől.
Az Aranybulla Könyvtár Alapítvány és a Szent István Mézlovagrend egy együttműködési megállapodás keretében tavaly először szervezett közös online programot a jeles nap tiszteletére.
Idén a két szervezet saját közösségi oldalán jelentet meg különböző érdekes és játékos, figyelemfelkeltő tartalmakat. A könyvtár honlapján és Facebook oldalán március 2-án, kedden egy totót indítanak, melyben lesznek kérdések többek között a beporzással, a kaptárral, a méhészet különféle termékeivel és a méhcsaládokkal kapcsolatban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról