Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tovább zajlik a komlói könyvtár felújítása

Újabb beruházás vette kezdetét a minap a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben - az épület alagsorában újítják fel a folyosót, illetve az intézménynek ebben a részében kialakítanak egy három helyiségből álló irodát is, amelyben a múzeum és a könyvtár digitalizáló szobája is helyet kap majd.
A komlói muzeális gyűjtemény épülete fokozatosan korszerűsödött az elmúlt esztendőkben, sikeres pályázatoknak köszönhetően - a támogatások eredményeként mára szakmailag és tartalmilag egyaránt megújult a létesítmény.
Mint ismeretes, egymás után öt alkalommal nyert Komló a Kubinyi programban, így ennek keretében összesen már több, mint tízmillió forintot költhettek különböző fejlesztésekre. Sor kerülhetett az elmúlt években egyebek mellett a Helytörténeti Gyűjtemény bányászati és néprajzi részének átalakítására, valamint a termek felújítására. Elkészült a Dinóbirodalom játszóház, sorra frissültek a múzeumi rész tematikus szekciói, és az eszközpark is bővült. A komlói gyermekkönyvtár is teljes felújításon esett át, a diákok pedig betekintést nyerhetnek a régi idők iskolájának stilizált tantermébe, amelyet szintén pályázati támogatásnak köszönhetően alakítottak ki az intézményben.
További nagyszabású beruházás volt a lift megépítése, amely az Interreg pályázati támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg, szintén a közelmúltban. Az új felvonó építésén kívül akadálymentesített mosdót is kialakítottak az épületben, továbbá a látássérültek tájékozódását megkönnyítő táblákat és felfestéseket is elhelyeztek a folyosókon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról