Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Továbbképzés: a felvidéki magyar könyvtárosok a kamaszok megszólítására összpontosítottak

Az őszi időszakban folytatódott a felvidéki magyar könyvtárosok továbbképzése. A hiánypótló ismeretszerző szakmai napokra Somorján és Léván került sor.
Kecskés Ildikó, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete képviseletében a továbbképzéssel kapcsolatban hangsúlyozta: Felvidék-szerte a Könyvtári Intézet humán és erőforrás-fejlesztési osztálya támogatásával valósulnak meg a magyar nyelvű továbbképzések. Hozzátette, évente négy szakmai napot szerveznek, kettőt tavasszal, kettőt pedig az őszi időszakban, melyeken magyarországi szakemberek adnak elő megadott témában.
Az elméleti és gyakorlati alkalmon a résztvevők megismerkedhettek a problémamegoldó lehetőségekkel, eljárásokkal, helyzetkezelési módszerekkel. Fehér Miklós a szakmai találkozón kifejtette, a Könyvtári Intézet képzési programja alapján állítják össze a felvidéki képzési napok programját is. Az intézményvezető a Felvidék.ma-nak részletesen beszámolt a külhoni magyar könyvtárosok képzési programjáról, ez hamarosan olvasható lesz portálunkon.
Pirk Ilona, a somorjai Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosa. "A munkám során ezek a képzések biztosítják számomra az alapot. Magyarországi kollégák segítségével fejlesztem magam. Sok ötlettel érkezünk haza egy-egy ilyen képzésről" - nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Pirk Ilona. Mint megjegyezte, október folyamán Somorján tartották az előző képzést. A találkozó központi témája a kamaszok világa volt. "Kulcsfontosságú, hogy a könyvtárak meg tudják szólítani a gyermekeket, illetve a kamaszokat. Sok erre vonatkozó hasznos tudnivalóval gazdagodtunk" - folytatta. A somorjai gyakorlati foglalkozáson mintegy huszonöt könyvtáros jelent meg.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról