Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Trinity Egerben blogol -- Bródy Sándor Könyvtár

Trinity és bitang. Nem mozifilmet ajánlunk, és nem is akcióhősöket. Valójában két egri könyvtárost, pontosabban munkájukat, a Hangtárnok blogot [ link ].
A blog 2007. októberében indult, és népszerűségét jelzi az indulás óta összehozott 1 millió 700 ezer oldalletöltés, meg a napi ezer látogató. Trinity, vagyis Zsoldos Marianna azt mondja, ők így szeretnének eljutni a zene iránt fogékony olvasóikhoz.
'Egy népzenével kapcsolatos előadásra készülődve ma kínai zenével roncsoltam a kollégák idegeit' -- kezdi következő írását Trinity. A könyvtári blogok többségével ellentétben itt nyoma sincs a hivataloskodásnak, az oldalt nem tömik tele használhatatlan információkkal, unalmas bejegyzésekkel. A hangvétel könnyed, személyes, gyakran vicces, a témák sokszínűek, a szerkesztés pedig nyitott, szívesen helyt adnak például olvasóik írásainak, zenei ajánlatainak is.
Talán a blognak is volt abban némi szerepe, hogy idén a Bródy Sándor Könyvtár lett Eger egyik csillaga, az Egri Lokálpatrióta Egylet által kiírt 'Eger Csillagai' pályázaton. Igen, így is lehet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról