Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Trombózisos könyvtári állomány helyett -- megújulási lehetőségek erdélyi könyvtárakban

Kovászna és Hargita megyei könyvtárosok hallgathatták meg a szervező intézmény meghívására érkezett dr. Mikulás Gábor előadását Megugró használat -- legjobb könyvtári gyakorlatok címmel 2014 október 27-én a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár felújított alagsori termében.
Az előadás után felmerült egyebek mellett az állományapasztás / állományegészség kérdése, a 'trombózisos' könyvtári állományok újraélesztése. Az IFLA lakosonként 2 dokumentumot javasol a közkönyvtárakban, az ennél nagyobb arányt mutató állományok csökkentése pedig a nemzetközi tapasztalatok szerint használószám-növekedéssel jár.
'Öröm volt látni erdélyi könyvtárakban az állomány minőségi növekedésének jeleit: az összetartozó állományrészek egybeosztását, az olvasók számára látogatható terek növekedését a raktárak rovására, valamint a friss dokumentumokat a polcokon. Az apasztással kapcsolatban -- a várható hatékonyság-növekedés ellenére -- azonban számos könyvtárosi-fenntartói-használói ellenérzés tapasztalható. Érdemes feltérképezni ezeket, hogy a felek között a közös érdekek mentén kialakuló bizalom szolgálhassa az apasztást.' -- mondta az előadó. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról