Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tudásképesség és szellemi erőforrások -- megtorpantak

Az emberi infrastruktúra területén nagy a lemaradás Magyarországon, ezért lesz a II. Nemzeti fejlesztési terv legnagyobb prioritása a befektetés az emberbe -- jelentette ki Gyurcsány Ferenc a tudásalapú társadalom kihívásait megvitató ülésen. A tanácskozáson Tamás Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének igazgatója a miniszterelnök kérésére ismertette azt a tanulmányt, amely 10-15 év távlatban vizsgálja Magyarország gazdasági és tudományos helyzetét. A társadalomkutató felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb statisztika a magyar tudásképesség és a szellemi erőforrások megtorpanását jelzi. A tudós szerint, az országnak meg kell határoznia fejlesztési programjainak irányát és mikéntjét, valamint el kell döntenie, hogy kiket kíván támogatni: a közepet vagy a lemaradókat és az élenjárókat. - F: nov. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról