Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tudásmenedzsment 7.

A siker gyakran ellensége az innovációnak; ezért hívják sokszor "a győztes átkának". (The Winer's Curse / Richard H. Thaler. Princeton N.J. : Princeton University Press, 1997) [Gyakran előfordul, hogy a vezetők egy bizonyos területen elért sikerek alapján más helyzetekben is természetesnek veszik a példaszerű működést. Ugyanakkor pl. a pénzügyi sikerek egyáltalán nem jelentik automatikusan a sikert az érzelmi vagy kommunikációs intelligenciát is megkívánó vezetési területen.] A sikerekben való megnyugvás megelőzése érdekében ezért van létjogosultsága a mesterséges válsághelyzetek előidézésének -- vélik pl. a HP-nél. Mivel a szellemi gyorsaság legjobb bizonyítéka az új feladatok felvállalásának bizonyított gyakorlata, ezért a vállalatoknak olyan alkalmazottakat érdemes felkutatniuk, akik már sokféle szerep és szaktudás mestereivé váltak. A tudásteremtés utolsónak sorolt, de korántsem elhanyagolható eszköze a hálózatok alkalmazása. Ide tartoznak a klikkek, a zárt klubok és az önképzőköri célokhoz hasonlóval rendelkező csoportosulások egyaránt. (összeállította: MG)

Hírforrás: Tudásmenedzsment / Thomas H. Davenport, Laurence Prusak. - Budapest : Kossuth, BKE Vezetőképző Intézet, 2001. - 195 p.
2003. június 25.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tudasmenedzsment_7
Régebbi hírforrás(ok): Tudásmenedzsment / Thomas H. Davenport, Laurence Prusak. - Budapest : Kossuth, BKE Vezetőképző Intézet, 2001. - 195 p.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról