Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Tudásszerzés börtönkönyvtárban

A miskolci börtön könyvtárában alacsony, vékony alkatú fiatalember vár ránk, valósággal eltörpül az intézeti folyosón látott nehézfiúk között. Huszonegy éves, háromgyermekes apuka, legkisebb, mindössze két hónapja született fiát csupán a kéthetente engedélyezett beszélőn látta. Beszélgetésünk során egyszerre csak azt mondja: a börtön sokat változtatott rajta, a rácsok mögött érettebb és bölcsebb is lett. -- Otthon soha nem olvastam. Itt rendelkezésre áll az egész könyvtár. Nemrég fejeztem be a Rómeó és Júliát, előtte a Digitális erőd című könyvet olvastam el. Nem mondom, hogy nem fáraszt az olvasás, de újra és újra fölveszem a könyvet, mert hihetetlen dolgokat tudok meg belőle. Most például kikölcsönöztem a lexikont, abban láttam, hogy Egyiptomban vannak azok a nagy épületek. A piramisok. - F: jún. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról