Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tudástérkép készítése bibliomertiai módszerekkel

A Göteborgi Egyetem Politikatudományi Tanszékének illetve az Aarhusi Üzleti Foiskola Szervezési és Menedzsment Tanszékének tematikus portálját elemezték skandináv kutatók. A tanszékeken keletkezett publikációkból kiindulva a Dialog által szolgáltatott Social Science Citacion Index, a Sociological Abstracts és a Gale Group Business A.R.T.S. adatbázisaival azonosították a hivatkozásokat és a szakterületeken belüli trendeket. A kutatás során feltérképezték, hogy ki mit publikál, döntően mely lapokban teszik ezt, az egyes tanszéki munkatársakra hányan hivatkoznak, hányszor és kikre hivatkoztak együttes hivatkozással a tanszékeken belül illetve kívül, valamint hogy a tanszékiek mely folyóiratokra hivatkoztak cikkeikben. A felmérés által meghatározhatók voltak a tanszékek szellemi--kutatási kapcsolatai, ismeretei és tudományos teljesítményének néhány paramétere.

Hírforrás: Bibliomertic analyses for the evaluation of subject portals / Irene Wormell. In: Nordinfo-nytt 2002/1.
2002. október 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=tudasterkep_keszitese_bibliomertiai_modszerekkel
Régebbi hírforrás(ok): Bibliomertic analyses for the evaluation of subject portals / Irene Wormell. In: Nordinfo-nytt 2002/1.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról