Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tudományos könyvtárral bővül a budapesti Liszt Étterem

A világ legprogresszívebb üzletembereinek és üzletasszonyainak napirendjében meghatározó helyet foglal el az olvasás, ezt a tényt pedig az Aria Hotel Budapest Liszt étterme link sem hagyja figyelmen kívül. A Business Lunch program keretében az étterem most egy szakmai és tudományos könyvtárral bővül, amelynek kezdő köteteit a The New York Times és a The Washington Post bestsellerlistái alapján válogatták össze.
Az Aria Hotel Budapest a Library Hotel Collection tagja, testvérintézménye a New York-i Library Hotel, amely 6000 könyvből álló könyvtárat jegyez. A Liszt étterem szakmai és tudományos könyvtárában épp ezért az amerikai és európai üzleti életben is jártas szakemberek, valamint a New York-i közkönyvtár közelében alakult Library Hotel Collection vezetői által ajánlott és a legfrissebb trendeket bemutató kötetek kapnak helyet.
Megtalálható lesz David Epstein Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World című könyve, amely szerint nem létezik haszontalan tudás, a több, egymástól független területen megszerzett információk birtokában pedig kiemelkedő sikereket lehet elérni. A The Washington Post az év egyik legjobb vezetői készségekkel kapcsolatos könyvének nevezte Cal Newport Digital Minimalism című művét, amelyben a fiatal professzor arra ösztönöz, hogy a siker érdekében csökkentsük a digitális technológiára szánt időt, és saját elménkre fókuszáljunk, ez a fajta produktív magány hamar meghozza a kellő eredményt. Elérhető lesz a Beszédes testek című könyv is, amelyet Joe Navarro az FBI egykori ügynöke, a viselkedéselemzés nemzetközileg elismert szakértője írt, ahogy Andy Puddicombe volt buddhista szerzetes, tudatosság szakértő The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness című munkája is, amely ahhoz ad tanácsokat, hogy a meditáció miként segítheti a szellemi frissesség fenntartását.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról