Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Túl kicsi a könyvtárak gyerekkönyv-állománya - Ön felmérte már?

Mark Deckers holland könyvtári szakértő az ország statisztikai hivatalának adatait vette alapul kimutatása készítéséhez. Az alábbi link linken elérhető diagram mutatja, hogy arányaiban mekkora a holland közkönyvtárak gyerekkönyv-állománya (kék vonal). A piros vonal jelzi, hogy mekkorának kellene lennie a gyerekkönyv-állománynak, a kölcsönzési adatok alapján. A zöld vonal a gyerekkönyv-állomány nagyságát a használói állomány bázisához méri.
A szakértő által kimutatott adatok jelzik: növekszik ugyan a holland közkönyvtárak gyerekkönyv-állománya, a dinamika csekélyebb a kelleténél, különösen, ha a használói demográfia adatait vesszük figyelembe.
A szerző javaslata: még át lehet tervezni a jövő évi beszerzési tervet (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról