Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Úgy tűnik, az online filmsorozatok váltják fel a papírkönyvek regényeit

Többször szóltunk korábban a főként fiatalabbak által falt filmsorozatok erősödő szerepéről link , és arról is, hogy a jelenségre a közkönyvtárak is reagálhatnak, pl. szigorúbb szerzői jogi védelemmel élő országokban a könyvtár is kínálja dvd-n link népszerű sorozatokat. Az alábbi cikk arra utal, hogy a sorozat "ki is terjedhet", egy-egy nagyobb közösség meghatározó élményévé, tudásforrásává válhat. (MG)
- A Narcos ma már sokkal több mint szórakoztató sorozat a drogbizniszről. Amikor 2015-ben kijött az első évad, Pablo Escobar és az őt alakító Wagner Moura karizmája lenyűgözte a világot. A sikere annyira átütő volt, hogy Hollywood azóta külön kis világot rendezett be köré: a Netflix a Narcos most már négy évada mellett, készített dokumentumfilm-sorozatot a drogbárókról (Drug Lords, a 2. évadnál jár), háromrészes dokufilmet és egy harmadik évadánál járó sorozatot El Chapóról; de a kínálatukba bekerült egy másik doku Escobar életéről (Countdown to Death), egy dokufilm és egy külön sorozat Escobar egyik bérgyilkosáról (De sicario a youtuber, Surviving Escobar); miközben a mozikban megjelent a Pharaon-féle BCCI és a medellíni kartell találkozását elmesélő Beépülve: Az Escobar ügy, a Loving Pablo Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével, míg a Barry Seal: A beszállítóban Tom Cruise hozza-viszi a cuccot Escobarnak.

Régebbi hírforrás(ok): A legjobb sorozatok - átvették a regények szerepét? link Médiaközpont Grazban - kurrens filmsorozatokban erős link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról