Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új, de mégsem annyira új média: VideóKönyv -- hogyan készítik a Kaptárban?

Második 'VideóKönyvét' készítette el a PTE Egyetemi Könyvtára a napokban. A 'VideóKönyv' lehetne akár egy új műfaj is, de mégsem az, hiszen semmi olyan technikai felszerelés nem kell az elkészítéséhez, ami ne állna rendelkezésére bármely internetes felhasználónak. Különösebb 'mély'-informatikai ismeret sem szükséges hozzá.
A mindennapokban mindannyian nap mint nap használjuk a szükséges technológiát. Nem kell hozzá más, mint egy videókamera, egy hangfelvevő (akár mobiltelefon), jó előadók, számítógép és internetes kapcsolat. Ha ez mind rendelkezésre áll, máris nekikezdhetünk a konferenciakötetünk... azaz a 'Konferencia VideóKönyvünk' elkészítésének.
Nincs más dolgunk, mint felvenni videóra az előadásokat, az előadók diavetítéseit lementeni a gépünkre és amennyiben szinkrontolmácsolás is van, a tolmácsfülkében elhangzó fordítást diktafonra/telefonra rögzítenünk. Ha ez megtörtént, máris rendelkezésünkre áll a megfelelő nyersanyag. Ez után a videót -- ha szükséges -- megvághatjuk (pl. az ingyenes MS Movie Maker-el) és feltölthetjük egy videómegoszóra (pl. Youtube, Vimeo). A PowerPoint diákat feltölthetjük a SlideShare oldalára, a hanganyagokat pedig bármely podcast oldalra, de akár a SoundCloud vagy az Internet Archive oldalára.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról