Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új dimenziók beépítése a szolgáltatásba - múzeumi kalauz, menekültből

A múlt héten bemutattuk link a Rotterdami Múzeum inspirációs-innovációs példáját.
Egy másik példa a díjnyertes Multaqa projekt link , amelyet a szíriai háború következtében öt berlini állami múzeum kezdeményezett, és amihez később más nemzetközi intézmények is csatlakoztak. A Multaqa projekt célja a kultúrák közötti párbeszéd ösztönzése Németország és Szíria között azáltal, hogy a menekülteket múzeumi kalauzzá képzik. A túravezetők úgy állították össze a tárgybemutató szövegeket és az útvonalakat, ahogy azt a saját szakmai lencséjükön keresztül értelmezték. Itt is az odafigyelés a legfontosabb: a projekt egy mély információ- és tudásátadáson alapul, mely során a német és a közel-keleti kultúráról és történelemről szóló ismereteket és percepciókat osztják meg és beszélik át a résztvevők, erősítve ezzel a kölcsönös megértés folyamatát.

Régebbi hírforrás(ok): Határbontás tapintattal - az intézmény, munkatársai és a célközönség között link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról