Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új: eltérő aláírások állíthatók be a Gmail-ben

Címkék: praktikus |

A Gmail fejlesztői hosszú évek után végre megoldották a levelező legalapvetőbb problémáját: lehetővé tették, hogy több aláírást is megadjunk a rendszerben, és levelenként válasszuk ki, melyiket akarjuk használni.
Aki nem csak privát levelezésre használja a Gmailt, az jó eséllyel beállított már magának valamilyen aláírást, hogy ne kelljen azt minden levél végén bepötyögni. Bár a megoldás rendkívül hasznos, van vele egy nem elhanyagolható probléma: ha nem hivatalos levelet ír valaki, valószínűleg nem akarja a hivatalos szignóját használni. Ilyenkor külön ki kell törölni azt, ami alapvetően nem egy megerőltető feladat, de valahogy mégsem egy 2020-as megoldás. Erre talált ki most egy újdonságot a Google: mostantól több aláírást is megadhatunk, és ennek megfelelően a levél megírásakor kiválaszthatjuk, hogy melyiket szeretnénk használni.
A funkció használatához nem kell mást tenni, mint az asztali böngészős változatban rábökni a fogaskerék ikonra, majd a Beállítások - Általános menüpont alatt megadni a további aláírás(ok)at.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról