Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új igazgató vezeti majd a félegyházi könyvtárat

November elsejétől Abonyi Szilvia látja el az igazgatói teendőket a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
Az új vezető személyéről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete. A városatyák egyhangú szavazattal támogatták Abonyi Szilvia pályázatát és öt évre nevezték ki igazgatónak. Az ülésen Csányi József polgármester köszönetet mondott Kállainé Vereb Máriá­nak, aki több évtizedes igazgatói munkássága után nyugállományba vonul.
Az új igazgató, aki egyébként tizenöt éve dolgozik a félegyházi könyvtárban, pályázatában részletesen kitér fejlesztési terveire. Mint írja: fontosnak tartja a könyvtárlátogatók számának növelését, az innovatív szolgáltatások bevezetését, az intézmény infrastrukturális fejlesztését, az informatikai eszközök korszerűsítését, illetve a könyvtári marketing erősítését.
Pályázatában a fejlesztések között említi az energiatakarékos fűtés, hűtés és világítási rendszer kiépítését, valamint a regisztrációs övezet és az olvasóterem klimatizálását, a gyermekkönyvtár új, színes bútorokkal való berendezését, illetve az önkiszolgáló kölcsönzés feltételeinek megteremtését. Abonyi Szilvia tervezi többek között a vasútállomáson egy ingyenes könyvtár létrehozását, új értékközvetítő közösségi szolgáltatások megvalósítását és innovatív olvasásnépszerűsítő programok szervezését.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról