Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új könyvek a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben

Címkék: könyvtár, börtön- |

A megyei könyvtár a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán másodszor indult sikeresen (először 2007-ben) és több százezer forintot nyert a fogvatartottak könyvtári ellátásának javítására. Számszerűleg 107 darab új példányt vásároltak több mint 300 ezer forint értékben.
A magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekben egy 1996-os kormányrendelet hatására biztosítani kell könyvtárat illetve egyéb közösségi helységet is a bent lakóknak, ahol szórakozni tudnak. A Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet könyvtára szűkös helység. Ezért előjegyzéses rendszerben vehetnek ki könyveket a rabok. Egy fogvatartott látja el ezen feladatokat.
Az előzetesben lévők többsége olyan könyveket kölcsönöz ki, ami a 'kinti' hobbijával kapcsolatos, vagy az érdeklődésének megfelelő (horgász, vadász, ezotéria, szociálpszichológia). Egy felmérés szerint a fogvatartotti állomány 40 százaléka könyvtári tag, viszont a könyvtárat látogatók aránya 60-70 százalék.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról