Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Új könyvtár, levéltár épül a Miskolci Egyetemen

Letették a Miskolci Egyetem területén épülő Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástár alapkövét csütörtökön. A csaknem 10 milliárd forint kormányzati forrásból megépülő létesítmény 2023-ra készül el.
Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter, az egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke azt mondta: hiszik, tudják, és bíznak abban, hogy az egyetem ezzel új pályára lép, ez a mostani kihívás hatalmas. Az alapkőletétel egyben modellváltást is jelent, új pályára áll az egyetem - tette hozzá. Úgy fogalmazott: a miskolci egy olyan egyetem, amely a fenntartható fejlődést biztosítja, fontos feladata az országhatárokon átívelő régió ipari és gazdasági lehetőségeinek előmozdítása is. "Büszkék vagyunk arra, hogy az egyetem universitas jellegű" - hangoztatta. Közölte: ez a beruházás az egyetem polgárainak új jövőt biztosít, miközben a hagyományokat, örökségeket megtartja, megvalósul egy európai szintű tudásközpont, egy könyvtári, levéltári bázis.
A központ létrehozásával országosan is egyedülálló módon jön létre egy felsőfokú oktatási intézmény és egy közgyűjtemény intézményi szintű együttműködésének módszertani alapja, lehetővé válik az oktatás különböző tudományterületeinek és a nemzeti örökségnek mint oktatási és tudományos adatforrásnak az összekapcsolódása.
A beruházás egyik legfőbb célja a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén megyei levéltárának és a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum számára közös infrastruktúra kialakítása.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról