Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új könyvtárépület + bábszínház Temesváron

A várbástya felújítása miatt kiköltöztetett Temes megyei könyvtár könyv- és sajtókiadvány gyűjteményét négy temesvári épületbe \'szórták szét\', a könyvek és folyóiratok egy része azóta ki sem kölcsönözhető. A megyei önkormányzat úgy tűnik, hogy belátta: a helyzet tarthatatlan, a tudományos kutatásokat végző egyetemi tanárok és hallgatók, történészek, nyelvészek, irodalmárok nem férnek hozzá a munkájukhoz szükséges könyvritkaságokhoz, régi újságokhoz. Constantin Ostaficiuc Temes megyei elnök a héten bejelentette: a volt katonai nyilvántartó központi fekvésű székháza és parkolója helyén épül fel az új megyei könyvtár, amelyet négyéves mandátuma idején be is szeretne fejezni. Az új, 4000 négyzetméter beépített területű megyei könyvtár épülete alá 400 férőhelyes mélygarázs építését is tervezik. Az épületbe költöztetik majd a Merlin bábszínházat is, amelynek jelenlegi székházát visszaszolgáltatták tulajdonosának. A könyvtárépület makettjét csak azután mutatják be a sajtónak, miután az önkormányzat jóváhagyja a terveket. - F: ápr. 8.

Régebbi hírforrás(ok): Nyugati Jelen, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról