Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új könyvtári terep lehet a munkára való felkészítés és az érzékenyítés?

A magyar helyzet mindig is kicsit rosszabb volt a csehekéhez vagy a szlovénekéhez képest annyiban, hogy az iskolázatlan népesség nagyobb aránya miatt kevesebben dolgoztak. Ezért nekünk többet kellett költeni jóléti kiadásokra ahhoz, hogy alacsony maradjon a szegények aránya. ...
Ilyen magas bérköltségekkel egyre kevésbé éri meg iskolázatlan alkalmazottat foglalkoztatni. A munkába állást segítő képzéseket és szolgáltatásokat pedig fokozatosan leépíti a kormány, helyettük a közmunkára költ mind többet. Másrészt általában is igaz, hogy egyre kevesebbet fordítunk a szociális szolgáltatásokra, illetve az oktatásra, ami hosszabb távon tovább növeli a szegénységet. Pedig előbbi a szegénység megelőzésében és a kilábalásban is nagy szerepet játszik. ... Szlovákiában uniós forrásokból építették ki a települési szociális munkások hálózatát, akik a gyakran szegregáltan élő hátrányos helyzetű közösségek társadalmi befogadását segítik szolgáltatásaikkal.
A magyar iskolarendszer differenciálás helyett úgy oldja meg ezt a pedagógiai feladatot, hogy elkülöníti a lemaradó gyerekeket. Ez a szelekció nagyjából a hatodik osztály végére lezárul, amikor a jobb képességű tanulókat átíratják a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba. Az alacsonyabb presztízsű iskolatípusba, a nyolcosztályos általánosba és utána szakiskolába járó gyerekek alapkészségei kevésbé fejlődnek, azaz tovább nőnek a hátrányaik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról