Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új könyvtárinformatikai rendszer az MCC könyvtárában: Liberty LMS

Az immáron 26 éve működő, 6100 diák tehetséggondozását végző Mathias Corvinus Collegium (MCC) könyvtári állománya már több mint húszezer kötetet számlál, a tudományos írásoktól kezdve az ismeretterjesztő kiadványokon át a szép- és ifjúsági irodalomig bezárólag szinte minden tématerület fellelhető itt, így mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő olvasmányt. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az itt tanuló diákok a lehető legszínvonalasabb oktatásban részesüljenek, melyhez hozzátartozik az is, hogy a legnagyobb szakmai nívóval rendelkező hazai és tudományos adatbázisokhoz férhessenek hozzá. Az MCC könyvtára az adatbázisok számában felveszi a versenyt nagy múltú hazai felsőoktatási intézményekkel is.
Ma már önmagában az, hogy egy könyvtárban sok könyv található, nem elég a kiemelkedő szolgáltatáshoz. A tudományos területen olyan elektronikus, online tartalmakra, forrásokra van szükség, amelyek a tanuláshoz elengedhetetlenek, és ez különösen igaz az oktatók és kutatók munkájára - emelte ki Giczi András könyvtárigazgató. A szakember azt is hangsúlyozta, hogy a különböző igényfelmérések és az éppen futó kutatásokat figyelembe véve folyamatosan bővítik a könyvtár online adatbázisokhoz való hozzáférését. A könyvtárak jövőbeli szerepével kapcsolatban Giczi András elmondta, hogy az elmúlt évtizedben egyértelműen az elektronikus tartalmak felé terelődött a fókusz, azonban nagyon szerteágazó az a technológia, amelyekkel ezeket az adatbázisokat el lehet érni.

Ezért a könyvtáraknak az egyik új feladata, hogy felkészítsék az olvasókat ezen rendszerek és technológiák használatára. Erre reagálva az MCC könyvtára januártól egy új, a XXI. századi igényeket is kiszolgáló rendszert (Liberty Library Management System) tesz elérhetővé a látogatók számára, amely új szintre emeli a könyvtárhasználat élményét.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról