Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új könyvtárszoba és közösségi szolgáltatató tér Bugacpusztaházán

A most átadott, ám évek óta üresen álló önkormányzati épület felújítására egy pályázaton mintegy 47 millió forint támogatást nyert a település.
-- A több mint 200 négyzetméteres úgynevezett integrált közösségi szolgáltató térben a megyei könyvtár mozgókönyvtára mellett helyet kapott még olyan terem is, ahol különböző közösségi, esetleg családi programokat is rendezhetnek a helybeliek -- mondta el Kovács György. A polgármestertől azt is megtudtuk, a támogatásból nem csak az épület felújítását, és annak felszerelését, hanem hároméves működtetését is finanszírozzák.
Az ünnepélyes átadáson Ramháb Mária, a megyei könyvtár igazgatónője elmondta: az együttműködésnek köszönhetően viszont a megyei könyvtár új könyveket, eszközöket, informatikai szolgáltatásokat, illetve a lakosság igényeihez alkalmazkodva programokat biztosít.
Kiemelte: mivel ezek a könyvtárak viszonylag kicsik, ezért nagyon át kell gondolni, mit tartalmazzon a helyi gyűjtemény, mi az amire a helybelieknek szüksége lehet. Ám, ha valaki mégsem találja meg azt a kiadványt, amit éppen keres, az elektronikus összeköttetésnek köszönhetően, a könyvtáros azonnal kérheti a megyei könyvtártól, amit még aznap térítés nélkül postára is tesznek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról