Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új könyvtárvezető Kiskőrösön - számítógépesítési tapasztalattal

Szabados Anna irányítja április 1-jétől a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár munkáját. A szakember három évtizede dolgozik az intézményben, mint feldolgozó könyvtáros. A klasszikus könyvtári szolgáltatás számítógépre, majd internetes alapokra történő helyezésének folyamatában játszott meghatározó szerepet az elmúlt évek során. Így Szabados Annának oroszlánrésze volt abban, hogy a következő időszakban az intézmény működését egy új, számítógépekre alapozott, majd internetes platformra helyezzék át.

Őt a hivatás szeretete annyira rabul ejtette, hogy 2003-tól a Magyarországi Szlovákok Könyvtárának a vezetését is elvállalta. Ekkor alapították meg idehaza ezt az intézményt. A könyvtári munka napi kihívásai mellett az elmúlt években két alkalommal kellett az intézmény tevékenységét átszervezni. A Covid idején be kellett zárniuk, de a kölcsönzés nem állt le. Az online rendszer működésének köszönhetően az olvasók továbbra is használhatták a könyvtárt. Bár tavaly ősszel energetikai okok miatt a fűtést korlátozták az intézményben, a kölcsönzés szintén nem állt le, mondta végül Szabados Anna könyvtár igazgató.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról