Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új közkönyvtár épülhet Szatmáron

Kormánytámogatásból építene új közkönyvtárat a Szatmár megyei önkormányzat. Az intézmény munkatársai azt remélik, hogy a tervezett ingatlanban megfelelőbb körülmények között dolgozhatnak majd, illetve hogy megszabadulva a borsos havi bérleti díjtól, több pénz jut könyvvásárlásra.
'A szatmári szerzők új műveit megvásároljuk, ennyire futja a keretünkből, többre azonban általában nem' -- fejtette ki Veres István, aki szerint szűkös anyagi lehetőségeik miatt messze állnak az ideális állapottól, mely szerint a könyvállományuk legalább 10 százalékát cserélniük kellene évente. Azt, hogy a körülbelül 400 ezer kötetet számláló megyei könyvtár gyűjteményének hány százaléka magyar nyelvű, nem tudtuk meg, nem vezetnek ugyanis ilyen jellegű nyilvántartást.
A Nemzeti Kulturális Alap révén az elmúlt két évben sikerült egy Gárdonyi és egy Jókai összes műveit tartalmazó sorozatot beszerezniük, továbbá a szintén magyarországi Márai-program keretében is számos kötethez jutottak, azonban erdélyi kiadóktól magyar könyveket nem vásároltak.
Veres István szerint a könyvtár munkaközössége abban reménykedik, hogy az önkormányzat tervei teljesülnek, az Országos Helyi Fejlesztési Programból (PNDL) tudnak pénzt szerezni, és megépül a szintén központi fekvésű, a Kogălniceanu utcába tervezett új ingatlan, melynek költségeit 61 millió lejre becsülték. Itt amellett, hogy hozzáférhetőbbek lennének a polcok az olvasók számára, számos kulturális rendezvény is otthonra lelhetne. (via: ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról