Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új közösségi tér a településen Kaposújlakon (Somogy megye)

Közösségi élettér és információs központ is lesz egyben a megújult kaposújlaki könyvtár. A művelődési házban alakították ki az olvasásra, internetezésre és film nézésre is alkalmas helységet. A szakemberek szerint manapság kevés, ha egy kistelepülésen csak könyveket lehet kölcsönözni, tartalommal és programokkal is meg kell tölteni az intézményt.
Internetezni, olvasni, kölcsönözni is tudnak majd a helyiek a könyvtárban, de rendszeresen programokat is szerveznek ide. Lesznek könyvbemutatók, teadélutánokat is tartanak és előadásokra is várják a kultúra szerelmeseit -- mondja Csabai Tamás polgármester. Az önkormányzat célja, hogy a kistelepülésen is elérhetőek legyenek ezek a szolgáltatások.
Horváth Katalin, igazgató, Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár: A könyvtár az egyben közösségi élettérként is szerepelhet, mindenképpen abban is lehet gondolkodni, hogy ott a közös élmények, akár a könyvajánlásokat is meg lehet beszélni és abban is lehet gondolkodni, hogy Kaposújlak beszáll az összefogás jegyében a könyvtár mozi programba.
Így Kaposújlakon is lesznek filmvetítések ezután. Egy baráti kör alakul majd, ahol a helyiek az élményeiket és véleményeiket is megoszthatják egymással és az érdeklődőkkel -- teszi hozzá Horváth Katalin. Így nem csak a helyi közösségek erősödhetnek, hanem a könyvtár és a hagyományok is tovább fennmaradhatnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról