Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Új, lakótelepi fiókkönyvtár Kolozsváron - Fél könyv áráért ötévnyi olvasnivaló

Új, lakótelepi fiókot nyitott 2018 szeptemberében a Kolozs Megyei Könyvtár, és az állomány kialakításában a magyar anyanyelvű olvasókra is gondolnak. A közel 40 könyvespolcból kettő magyar nyelvű könyvekkel van tele, ezen kívül szótárakkal, lexikonokkal és többnyelvű filmekkel, rajzfilmekkel várja olvasóit Kolozsvár legújabb könyvtára. A Makovecz-féle törökvágási református templomtól a központ irányában a második épületben, a Donát út 138. szám alatt, három helyiségben nyílt meg az Octavian Goga Kolozs Megyei Könyvtár legújabb, ötödik kolozsvári fiókja.
A 7000 dokumentumot kínáló könyvtárat az alkalmazottak három hét alatt készítették elő. Először nyílik könyvtár a Donát-negyedben - mondta a megnyitó ünnepségen Sorina Stanca, az Octavian Goga könyvtár igazgatója. Említette a könyvtárbuszt, amely több mint három éve minden szerdán a rádióstúdió udvarán várta olvasóit, és a kezdeti 7 látogatótól az idén már eljutottak oda, hogy négy óra alatt több mint negyvenen jöttek el a buszos könyvkölcsönzőbe. Ez igazolta számukra, hogy a lakótelepen vannak olvasni vágyó emberek.
Sorina Stanca igazgató szerint teljesíthetetlen, hogy a Donát úti iskolások szinte két órát utazzanak a könyvtár Mărăti negyedi főépületéig. Ezért van most a Donát úti könyvtárban hangulatos kis gyerekszoba olvasnivalókkal, játékokkal, többnyelvű szabályleírást tartalmazó társasjátékokkal, és ezért vannak a polcokon a kötelező háziolvasmányok - többségük egyelőre inkább román nyelven. A magyar polcon látható viszont több Stephen King-könyv, Agatha Christie-sorozat, Dragomán Györgytől A fehér király is többek között, de van Proust és Orhan Pamuk is. Az igazgatónő a Szabadság napilapnak elmondta, nemcsak a helyszínen látható kötetek kölcsönözhetőek, hanem lesz egy raktárhelyiségük a városban, onnan is szállítanak kérésre könyveket. Az új helyiség mintegy 85 négyzetméter, egy alaposabban ellátott könyvtárhoz az igazgatónő szerint legalább 150 négyzetméterre lenne szükség, ám Kolozsváron nehezen lehet hozzáférhető ingatlant találni. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról