Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új lendületet vett a Békés Megyei Könyvtár és a székelyudvarhelyi bibliotéka közötti testvéri kapcsolat

A Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Juhász Zoltán, valamint Szőcs Endre, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár vezetője Határ menti hidak, határtalan együttműködések címmel tartott előadást a békéscsabai és a székelyudvarhelyi testvérkönyvtári együttműködésről a minap egy Budapesten rendezett szakmai konferencián.

Hídépítők, avagy a könyv híd, a könyvtár összeköt címmel szervezett szakmai konferenciát a napokban az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Az Országos Könyvtári Napok nyitórendezvényének a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Wenckheim-palota adott otthont - ismertette Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, aki Szőcs Endrével, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár vezetőjével a békéscsabai és a székelyudvarhelyi testvérkönyvtári együttműködésről beszélt.

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a békéscsabai delegáció idén ismét részt vett a székelyudvarhelyi nemzetközi konferencián. Szeptember végén a megyei könyvtár Könyvtárak a sikeres kulturális turizmusért elnevezésű szakmai továbbképzésére Szabó Károly székelyudvarhelyi könyvtáros előadóként kapott meghívást.

Szőcs Endre kiemelte, a levelezések alapján a két intézmény kapcsolata 1990-ig vezethető vissza. A szakmai segítségnyújtás és az adományozások mellett fontos érték az intézmények közötti emberi kapcsolat megléte, mely a kezdetektől jellemző. Juhász Zoltán hangsúlyozta, hogy Szőcs Endrével közös szándékuk a testvérkönyvtári kapcsolat ápolása, további együttműködések kialakítása.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról