Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új lista hazai minőségi szakfolyóiratokról (gazdaság és jog)

A szakkönyvtáros a minőségi folyóiratok listáját legalább két célra használhatja: fontossági sorrendet állíthat fel a beszerzéshez, illetve a szakemberek számára publikációs felületet ajánlhat. Ebben segít a frissen megjelent Az MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztály hazai folyóiratainak helyezése 2022-ben c. cikk. (MG) - Bevezetője:

A rangsorolás szempontjai:
1. Fajlagos független idézők száma szerint;
2. Kalkulált h-index alapján.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) I. Osztálya, a II., a IV., a VI. és a IX. Osztálya saját maga által összeállított és elfogadott folyóiratlistát alkalmaz az MTA doktori habitus vizsgálatnál. A társadalomtudományokat lefedő MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya (GJO) szakbizottságonként meghatározott nemzetközi és hazai listákat használ. Az MTA doktora tudományos cím megszerzéséért indított eljárásban testületként járnak el a GJO tudományos/doktori szakbizottságai, amelyek a következők: Állam- és Jogtudományi Bizottság, Gazdaságtudományi Minősítő Bizottság, Hadtudományi Bizottság, Nemzetközi- és Fejlődéstanulmányok Doktori Bizottság, Politikatudományi Bizottság, Regionális Tudományok Bizottsága, Szociológiai Tudományos Bizottság. A demográfiát érintő doktori ügyekben vagy a Szociológiai Tudományos Bizottság, vagy a Gazdaságtudományi Minősítő Bizottság dönt a Demográfiai Osztályközi Állandó Bizottság doktor tagjaival kiegészítve. Szakbizottságok összesen 297 darab hazai listás folyóiratot különböztetnek meg. A hazai folyóiratok fajlagos idézettsége és kalkulált h-indexe alapján sorbarendezhető a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) alapján.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról