Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új név és tartalom: Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár és Közösségi Tér

A győri városi könyvtár neve megváltozik. Az új: Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár és Közösségi Tér. Részlet az indokolásból:
A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár tevékenységében jóval több, mint hagyományos könyvtár. Profi képzőművészeti galériát működtet, ingyenes lakossági internethasználatot biztosít, központjában és telephelyein igen jelentős közművelődési tevékenységet folytat. Számos közösségnek, közöttük nyugdíjas-kluboknak ad otthont, közösségi házat, művelődési házat is működtet (Gyárváros, Szabadhegy).
A városi könyvtár központjának áttervezése az Átrium-projekt keretén belül jelenleg zajlik, melynek alapján a Herman Ottó utcai épület gyermekkönyvtára alapterület szempontjából közel háromszorosára növekedne, gyermek játszóház funkciót is ellátva. Összeköttetésbe kerülne a szintén bővülő felső szinttel, amelyben konferenciaterem, art-mozi, tanuló-szoba, irodalmi kávéház kapna helyet.
A könyvtár -- hagyományos szolgáltatásait megtartva és fejlesztve -- egy kulturális találkozási ponttá szeretne válni, ahol valamennyi korosztály lehetőséget találna szabadideje kulturált eltöltéséhez, akár tanulási, kikapcsolódási, művelődési igény, vagy egyszerűen barátaival való találkozási vágya vezérli.
A digitalizáció korában hódító internetes közösségi portálok nem tudják átvenni az időhiányos világunk közösségképző szerepeit, mivel egy idő után felduzzadnak, redundánssá válnak. A találkozási, közösségi igényekre azonban csak a kereskedelmi szféra ad korlátozott lehetőséget. A szolgáltatás kultúra-közelisége reményeink szerint további önművelésre csábít. A kutatáshoz, tanuláshoz, önműveléshez magas színvonalú szakmai támogatást biztosítunk. (Horváth Sándor Domonkos)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról