Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új nevet kap a komlói könyvtár és múzeum

Hamarosan elkészül a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épületébe megálmodott új látogatóközpont, amely előreláthatólag új névvel fogadja majd a vendégeit 2024 elejétől. A felújítás utolsó fázisába ért a korábban Dinóbirodalom munkacímmel ellátott beruházás. A projekt állami forrásból valósulhatott meg, amelynek eredményeképpen a pincétől a padlásig megújul az intézmény, kialakítva ezzel egy új látogatóközpontot a Komlosaurus carbonis és a mélyművelésű bánya koncepciója mentén.

Természetesen az intézményben az eddig elérhető szolgáltatások - könyvtár, muzeális termek - továbbra is a kínálat részét képezik a vendégek számára, azonban a sokrétűség miatt szükség volt egy komolyabb arculati frissítésre, így az önkormányzat közbeszerzési eljárás lefolytatása után szerződést kötött a Ferling Kft-vel, akik már dolgoznak a látogatóközpont branding-jén és kommunikációs stratégiáján.

A város nem titkolt szándéka, hogy a megújult intézmény tovább bővítse Komló turisztikai kínálatát az ide látogató vendégek számára, nem utolsó sorban pedig egy koncentráltabb és informatívabb tudásanyagot lesz képes bemutatni a város múltjáról a helyi lakosság számára is.

A Ferling Kft. munkatársai nulladik lépésként új nevet javasoltak a látogatóközpontnak. Több lehetséges opció közül a város által felállított stratégiai csoport a Komlóverzum nevet választotta, amelyet elküldtek a felelős minisztériumnak engedélyeztetésre. Az új név után a logók, arculatok és további kommunikációs elemek, stratégiák kidolgozása fog következni. Jóváhagyás esetén a József Attila nevet leváltja a Komlóverzum elnevezés, így 2024. január 1-től ezzel a megnevezéssel várhatja az ünnepélyes átadót az intézmény.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról