Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Új önszerveződő hálózati hírszolgáltatás indul a Wikipedia mintájára

A Wikipedia alkotógárdája az önszerveződő online enciklopédia építésének forradalmi kezdeményezése után most az újságírás területén is igyekszik kihasználni az önkéntes felhasználók együttműködésén alapuló információgyűjtés lehetőségeit. A november végén indult, egyelőre csak próbaverzióként üzemelő hírszájt (Wikinews) az enciklopédia mintájára épül, azaz bárki szabadon szerkesztheti és közzéteheti bejegyzéseit. A híroldal az enciklopédiától eltérően eredeti anyagokat tesz közzé, nem csak a más forrásokból származó információkat gyűjti és foglalja össze. A szervezők a jövőre vonatkozóan egy akkreditációs rendszert is ki kívánnak alakítani azoknak a Wikinews-újságíróknak a számára, akik a legaktívabb közreműködői a projektnek. A Wikinews szervezőit nem igazán a vezető médiumokkal való versengés foglalkoztatja, sokkal inkább az, hogy idővel elegendő tartalom gyűljön össze ahhoz, hogy az olvasók rendszeresen visszatérjenek az oldalra. Noha a szájt "legfrissebb hírek" rovata mostanában csak napi három-négy cikket mutat fel, biztosak abban, hogy a megjelenő híranyagok száma idővel nőni fog.

Hírforrás: - F: link Infinit Hírlevél, Kapcsolódó link: link
2004. december 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=uj_onszervezodo_halozati_hirszolgaltatas_indul_a_wikipedia_mintajara
Régebbi hírforrás(ok): - F: link Infinit Hírlevél, Kapcsolódó link: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról