Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Új portál indult fiataloknak

A Noizz.hu a RAS európai médiamárkája. Politika is lesz rajta.
Először 2015 novemberében Lengyelországban debütált a Ringier Axel Springer (RAS) kifejezetten a fiatalokat megcélzó új weboldala, a Noizz. Utána megjelent a szlovák, majd a szerb, idén év elején pedig a német és a román, pár hete pedig a magyar verziója is portálnak. Hivatalosan ma indult el a Noizz.hu link .
Számokban jól állnak az elsők, a lengyel oldal egy tavalyi közlés szerint 3 millió olvasóhoz jut el havonta, de a szerb Noizz is több mint 650 ezer követővel büszkélkedhet a Facebookon. Összesen a havi elérésük 8 millió felhasználó. Korábban Jovan Protic, a kiadó digitális területének lapigazgatója úgy is fogalmazott, hogy lépésről lépésre európai médiamárkává szeretnének válni.
Az oldalakon mind a hat országban egységesen az életmód és a divat dominál, de érdekessége a nemzetközi koncepciónak, hogy közéleti tartalmakat is visznek a jellemzően fiatalokból verbuválódott szerkesztőségek. Trump klímaváltozást cáfoló hadjárata, vagy transznemű szülők bemutatása mellett a hazai Noizzon a politika frontvonalába került témákat is feldolgoznak röviden, így volt szó az ELTE gender szakáról, de bemutatták Soros György pályafutását is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról