Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új városi könyvtárra gyúrnak Zágrábban (fotókkal)

A "zágrábi Szabó Ervin", azaz a horvát fővárosi könyvtár központi részlege bár jó helyen, a pályaudvar mellett, de régi lakóépületben található, szenved a túlzsúfoltságtól. Új épületet terveznek évek óta - a kampány céljaira filmet link is készítettek -, de egyelőre nem kaptak zöld utat az elképzelések. 12 db régiós könyvtárral, 27 fiókkönyvtárral, és 2 könyvtárbusszal rendelkeznek. A munkatársak irodái és a pincében lévő raktárak - ahogyan a külön épületben lévő gyerekkönyvtár - szintén zsúfoltak.
Katalógusának link érdekessége, hogy a keresett könyv helyét a fiókkönyvtár képe, nyitva tartási és egyéb adatai is mutatják.
A zsúfoltság azonban nem zavarja a munkatársakat, hogy nemzetközi szervezetek tagjaként rendezzenek programokat, pl. könyvtárak éjszakája mozgalom, vagy együttműködjenek IFLA-dokumentumok fordításában, pl. a hajléktalanok ellátása témájában.
A fotókat ld.: link (Ivana Faletar Horvatić közlése nyomán)

Hírforrás: KIT-információ ; YouTube
2016. május 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=uj_varosi_konyvtarra_gyurnak_zagrabban
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról