Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újabb bizonyíték az olvasás és a testmozgás közötti üdvös kapcsolatra!

A tanulás utáni testmozgás segíti az információ visszaidézését - olvasható a Current Biology szaklap friss tanulmányában link . A felmérés szerint a nevezett pozitív eredmény közvetlenül a tanulás után nem, de a négy órával később végzet aerobik testgyakorlatok következtében már jelentkezett. A testedzés ugyanis olyan anyagokat szabadít fel az agyban, amely segít az emlékek megszilárdításában. (ref.: MG)
- Korábbi vonatkozó hírek alapján az feltételezhető, hogy az olvasás közbeni szünetekben való testmozgás - a lelassuló vérkeringés fokozása - a tanulás folytatásában segíthet. Erre az összefüggésre több könyvtár épített már, pl. csúszdával link vagy olvasótermi kondigéppel link . A memória terén pedig a fenti összefüggés. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Rosszul olvas a gyerek? A testmozgás is segíthet rajta link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról