Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újabb célcsoportokat keres a könyvtárellátó

A regionális holland könyvtárellátó Overijsellse Bibliotheekdienst (OBD) -- kb. 100 könyvtár tartozik hatáskörébe -- folyamatosan keresi célcsoportjait, akik számára szolgáltatást kínálhat. Ilyenek pl. a helyismereti közösségek és az iskolák.
- A helyismereti közösségek számára például olyan keresőeszközt kínálnak, mely az adott helyiséget, és a rá vonatkozó dolgokat keresi illetve gyűjt harelet róla.
- Másik nagy célcsoport az iskolák. Mivel egyre rugalmasabb, individualizáltabb a képzés, és mivel az oktatáshoz szükséges információ egyre diffúzabb, a kiadóknak nehéz követniük az igényeket). Lehetőség, vagy ha tetszik, piaci rés: wikipédia készítése az oktatás számára, a könyvtári anyagok internetre helyezése, mashup keresőeszközök, ún. '23 oktatási forrás' (melybe bele tartozik pl. az MSN, LinkedIn stb. -- hogyan lehet az oktatásban használni ezeket?), tréning diákoknak és oktatóknak, melyekhez a könyvtári tagság révén lehet hozzáférni.
Az OBD a könyvtári munkaerőt is célozza továbbképzésekkel. Kínálatuk pl.:
- könyvek prezentálása (a shop-koncepció szerint)
- könyvtár -- épület nélkül
- barátságos viselkedés.

Hírforrás: Mikulás Gábor
2010. augusztus 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ujabb_celcsoportokat_keres_a_konyvtarellato
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról