Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újabb magyar informatikai bravúr - gépi látás

Az MTA-SZTAKI-ban több mit tíz éve indult alapkutatás eredményeképpen olyan speciális képfeldolgozó technológiát fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi akár több ezer kép felvételét és kiértékelését másodpercenként. A technológia egy biológiailag motivált látó chipben illetve az azt körülvevő számítástechnikai infrastruktúrában ölt testet. A technológiát megtestesítő, ipari alkalmazásban is megjeleníthető hardver és szoftver eszközöket az MTA-SZTAKI leányvállalata, az AnaLogic Kft. fejlesztette ki. Az így elkészült Bi-i elnevezésű ipari kamera idén megnyerte a Stuttgartban rendezett "VISION 2003" szakmai kiállításának - Európa legjelentősebb nemzetközi gépi látással foglalkozó ipari vásárának - első díját. A Bi-i önálló működésre képes intelligens ipari kamera. Kifejlesztése során az volt a fő szempont, hogy a Bi-i ne csak felvegye a képeket, hanem azokat értelmezni is tudja, tartalmuk alapján döntéseket tudjon hozni.

Hírforrás: FigyelőNet 2003. november 17. (link
2003. november 26.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ujabb_magyar_informatikai_bravur-gepi_latas
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet 2003. november 17. (link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról