Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Újabb öt évre kapott megbízást a könyvtárvezető Kiskőrösön

A kiskőrösi önkormányzat egyhangúlag támogatta Turán Istvánné kinevezésének a meghosszabbítását. A városi könyvtár link vezetője 2025. január végéig irányítja a település kulturális intézményét.
A könyvtár állománya az elmúlt öt év alatt 10 662 darab dokumentummal gyarapodott. A regisztrált olvasók száma átlagosan meghaladta a 2700 főt, ez a település lélekszámhoz - 14 ezer fő - viszonyított aránya csaknem húsz százalék. Az elmúlt öt év során a könyvtár 176 838 személyes- és 548 773 távhasználatot mért az intézményben. Az elmúlt öt év nagy léptékű informatikai fejlesztésének eredményeképpen távolról, 24 órában elérhető szolgáltatásokat nyújtó intézmény. Egyfelől a webes katalógusban való több szempontú keresés lehetőségét. Másfelől a katalógusba belépve egy kattintással lekereshetők újdonságok, címek szerinti betűrendben. Ezen túl olvasók távolról, önállóan hosszabbíthatják meg kölcsönzéseiket, és kérhetnek előjegyzést másoknál kint lévő, vagy foglalást a hozzáférhető könyvekre. Már több éve működik az értesítések és felszólítások e-mailen történő küldése is. A távhasználatok számának megtöbbszöröződése ezen az új szolgáltatások bevezetésének köszönhető. Összesen 276 082 darab könyvtári dokumentumot kölcsönöztek az olvasók az elmúlt öt évben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról