Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Újabb öt évre kapott megbízást a könyvtárvezető Kiskőrösön

A kiskőrösi önkormányzat egyhangúlag támogatta Turán Istvánné kinevezésének a meghosszabbítását. A városi könyvtár link vezetője 2025. január végéig irányítja a település kulturális intézményét.
A könyvtár állománya az elmúlt öt év alatt 10 662 darab dokumentummal gyarapodott. A regisztrált olvasók száma átlagosan meghaladta a 2700 főt, ez a település lélekszámhoz - 14 ezer fő - viszonyított aránya csaknem húsz százalék. Az elmúlt öt év során a könyvtár 176 838 személyes- és 548 773 távhasználatot mért az intézményben. Az elmúlt öt év nagy léptékű informatikai fejlesztésének eredményeképpen távolról, 24 órában elérhető szolgáltatásokat nyújtó intézmény. Egyfelől a webes katalógusban való több szempontú keresés lehetőségét. Másfelől a katalógusba belépve egy kattintással lekereshetők újdonságok, címek szerinti betűrendben. Ezen túl olvasók távolról, önállóan hosszabbíthatják meg kölcsönzéseiket, és kérhetnek előjegyzést másoknál kint lévő, vagy foglalást a hozzáférhető könyvekre. Már több éve működik az értesítések és felszólítások e-mailen történő küldése is. A távhasználatok számának megtöbbszöröződése ezen az új szolgáltatások bevezetésének köszönhető. Összesen 276 082 darab könyvtári dokumentumot kölcsönöztek az olvasók az elmúlt öt évben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról