Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újra útra kelnek a könyvek - Veszíts el... / BookCrossing

"Útnak indítjuk a könyveket" - ez a mottója annak az akciónak, amivel 15 éve hívják fel a figyelmet az olvasás fontosságára a Burgenlandi Népfőiskolák az Osztrák Könyvklubbal közösen. Ez alkalomból várják az érdeklődőket szeptember ötödikén Kismartonba, másnap, hatodikán pedig Felsőőrre egy közös könyvcserére.

Napjainkban egymillió osztrák felnőttnek nincs elegendő olvasási és íráskészsége, ennek ellenére sokak számára ez még minidig egy tabutéma. A Burgenlandi Népfőiskolák ezért kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a nyilvánosság felvilágosítására és az emberek ösztönzésére, hogy leküzdjék az olvasási és írási nehézségüket.

Épp 15 éve annak, hogy az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napján minden évben szimbolikusan útnak indítanak számos könyvet. A "BookCrossing" nevezetű akcióba bárki bekapcsolódhat. A könyveket az akció honlapján lehet regisztrálni, majd valahol egyszerűen otthagyni: akár egy parkban, akár egy étteremben. A könyv megtalálója azután az azonosítószám alapján regisztrálni tudja a helyszínt. Ezáltal folyamatosan lehet figyelni, hogy az elhagyott könyv éppen hol jár.

A "BookCrossing" akció keretében szeptember ötödikén Kismartonban, másnap hatodikán pedig Felsőőrben kerül megrendezésre egy közös könyvcsere. A program mottója "Nézz be és válassz egy könyvet".

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról