Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újrahasznosították a bútorokat - fiókkönyvtárát alakította át a Halis

A vírusidőben megújította tereit a Halis István Városi Könyvtár. A központi épületen túl (vö.: link ) a Hevesi utcai fiókkönyvtár belsője is megújult. Méghozzá trendi módon: újrahasznosította a meglévő polcokat. A fotókat ld.: link .

Czupi Gyula: A koronavírus-járvány miatt sajnos a könyvtárak kénytelenek voltak zárva tartani, és ebben az időszakban a kollégákkal volt időnk gondolkodni arról, hogy tehetnénk a meglévő tereinket naposabbá, barátságosabbá, hangulatosabbá. Ezt a munkát először a Kálvin téri főépületünkben kezdtük, majd következett a Hevesi utcai fiókkönyvtár. Szerencsére könyvtárosaink között sokan vannak, akiktől nem idegen a fúrás, faragás, festés. Ennek köszönhetően a polcok új köntöst kaptak, frontális oldalaikhoz pedig egy kisebb polcsort készítettek a szakemberek, így nem a csupasz fa fogadja az olvasót, hanem könyvek, könyvek és könyvek. Ráadásul máshogy is rendeztük el a polcokat, aminek köszönhetően erőteljesen javult a helyiség benapozottsága, ennélfogva hangulata is.
A polcok tetején láthatók azok a petróleumlámpák (több, mint 100 darab), melyeket vitéz Kósa Miklós régiségvadász bocsátott a könyvtár rendelkezésére.

Hírforrás: Halis István Városi Könyvtár ; ZAOL
2021. május 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ujrahasznositottak_a_butorokat_-_fiokkonyvtarat_alakitotta_at_a_halis
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról