Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újraindul a kölcsönzés a debreceni egyetemi könyvtárban - jogszerű másolatszolgáltatással is

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának köszönhetően április 8-tól korlátozott formában újra biztosítja valamennyi egységében a kölcsönzés lehetőségét a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK).
A kért dokumentumokat a könyvtár elektronikus katalógusából lehet kiválasztani, ezt követően az online leadott igények szerint a DEENK munkatársai összeállítják a könyvcsomagokat, amelyeket az adott egység előtt lehet átvenni nyitvatartási időben a kérést követően akár már 30-120 percen belül. Természetesen ehhez szükséges az olvasójegy, valamint fontos a biztonsági előírások betartása, így a szájmaszk viselése is. A kikért dokumentumok két napig maradnak a pultoknál, ez követően, amennyiben nem jelentkezett értük az olvasó, visszakerülnek a raktárba. A kölcsönzéssel kapcsolatos valamennyi információ elérhető a link oldalon.

Karácsony Gyöngyi, a DEENK főigazgatója kiemelte: az elmúlt 12 hónapban erős fókuszt helyeztek az online információforrásokra, és kiépítették az egyetemi polgárok részére a jogszerű digitális másolatszolgáltatást is, amelynek népszerűségét mutatja, hogy a március 22-i indulás óta már több mint 100 felhasználó kérését teljesítették. A könyvtár az elmúlt egy év során folyamatosan bővítette gyűjteményeinek online elérhetőségét, amelyekben az "Otthoni elérés" beállításával a home office-ban dolgozó, tanuló könyvtári tagok is böngészhetnek az adatbázisokban.
Ezek egyike régi útleírásokat és térkép-különlegességeket tartalmaz, amelyeket április 9-én, a Földrajz Éjszakáján a nagyközönség is megismerhet egy Facebook-eseménynek köszönhetően. A Nemzetközi Földrajzi Unió programjának hazai eseményeit a Magyar Földrajzi Társaság koordinálja, a programhoz idén első alkalommal csatlakozott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról