Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Újraindult a Modern Könyvtár

Alighanem a magyar könyvkiadás leghosszabb, legtöbb címet produkáló vállalkozása volt annak idején az Európa Könyvkiadó sorozata: 1958-tól a kilencvenes évek elejéig 613 kötet jelent meg a Modern Könyvtárban. Közel másfél évtizeddel az utolsó Modern Könyvtár kiadványok után az Európa Könyvkiadó újraindította világirodalmi zsebkönyvsorozatát. M. Nagy Miklós, a széria szerkesztője kérdésünkre elmondta: évek óta fontolgatják már a lépést, egyrészt az olvasói, irodalmári körökből érkező biztatások miatt, másrészt pedig, mert úgy érzik, ma is szükség van hasonló kiadványokra. A kiadó szándéka szerint olyan, főként fiatal, kiemelkedő tehetségű szerzők művei jelennek meg a sorozatban, akikben megvan a lehetőség, hogy világirodalmi jelentőségű írókká váljanak. - F: jún. 18.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról