Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újranyílt könyvtárak, korlátozott szolgáltatásokkal

Korlátozott szolgáltatásnyújtás mellett Felvidék-szerte újranyitnak a könyvtárak. A március közepén bevezetett óvintézkedések a könyvtárakat is érintették, közel két hónapig zárva tartottak.
Az Ipolysági Városi Könyvtár május 18-ától látogatható. Mint az intézmény közösségi oldalán olvasható hétfőn 12.30-tól fogadja a városi és a környékbeli olvasókat.
Az intézmény ugyan már kinyílik, ám nem tud teljes körű szolgáltatást nyújtani.
Mint a tájékoztatólapon írják, az intézmény területén kötelező a szájmaszk viselése, valamint a kéz fertőtlenítése. Várakozás közben a két méter távolság betartását szintén tartalmazza a szabályzat. Egy olvasó egyszerre legfeljebb öt könyvet kölcsönözhet ki. A kölcsönzött könyvek visszahozása esetén a jelzést követően az olvasótól a bejáratnál veszik át a kölcsönzött könyveket.
Emellett maximalizálták a könyvtárlátogatók számát is. Az ipolysági intézmény esetében részlegenként maximum két olvasó lehet egyszerre jelen. Az olvasóterem és tanulószobák zárva lesznek, s az ott elérhető szolgáltatások jelenleg még szünetelnek - derül ki a tájékoztatóból.
Az Ipolysági Városi Könyvtár a fenti óvintézkedések betartása mellett hétfőtől csütörtökig várja az olvasókat. Hétfőn 12.30 - 16.00, kedden valamint szerdán és csütörtökön 9.00 - 12.00 és 12.30 - 16.00 óra között lesz nyitva.
A Párkányi Városi Könyvtár szolgáltatásait május 19-től vehetik újból igénybe.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról