Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Újságok az orosz hadizsákmányból útban Berlin felé

A német kormány sajtóközleményben tudatja, hogy elindult Berlinbe a moszkvai Orosz Állami Könyvtárból (OÁK, volt Lenin Könyvtár) az a szállítmány, mely csaknem négy tonnányi hírlapot visszajuttat hajdani tulajdonosainak, számos német könyvtárnak. Az anyag mintegy 700 címet tartalmaz: többségében német újságokat (pl. Frankfurter Zeitung, Hamburgische Correspondent), de vannak az anyagban külföldiek is (The China, The Daily Telegraph stb.). Az OÁK az elmúlt években sok segítséget kapott a Deutsche Forschunsgemeinschafttól mint a legjelentékenyebb német kutatásfinanszírozó szervtől (jelen hírünk ott is megjelenik, ld.: link így érthető, hogy hajlandó volt a hadizsákmányok visszaadásával kapcsolatos - szokásos - időigényes procedúrától eltekinteni. A berlini állami könyvtár (Staatsbibliothek zu Berlin) fogja szétosztani a megérkező anyagot. (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról