Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Ukrajna: 'A felhasználóknak a könyvtárban tilos megzavarni a csendet'

- Ukrajna törvénye a könyvtárakról és a könyvtáros szakmáról értelmében a polgárok származástól, társadalmi és vagyoni helyzettől, faji és nemzetiségi hovatartozástól, nemtől, végzettségtől, nyelvtől, kortól, vallási meggyőződéstől, foglalkozástól, lakhelytől függetlenül jogosultak hozzáférni a könyvtári gyűjteményekhez és szolgáltatásokhoz.
A könyvtárak alapszabályuknak megfelelően jogosultak: meghatározni tevékenységük tartalmát, irányait és konkrét formáit; meghatározni a könyvtár struktúráját, a könyvtári dolgozók munkakörét és bérezésük formáját.
Az idevágó minisztériumi rendelet egyértelműen megfogalmazza a könyvtárfelhasználók kötelezettségeit. A könyvtárhasználat szabályait megsértő felhasználó az adott intézmény által meghatározott időtartamra eltiltható a könyvtár látogatásától. A könyvtárhasználat szabályainak rosszindulatú megsértésére vonatkozó anyagok továbbíthatók a bíróságra az Ukrajna hatályos jogszabályainak megfelelő rendben.
A felhasználóknak a könyvtárban tilos megzavarni a csendet. Az ittas és rendetlen öltözetű személyek belépése a könyvtárba nem engedélyezett. Dohányozni csak az erre kijelölt helyen szabad.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról