Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Ungváry Krisztián három hét után felmondott a Veritasnál

Közös megegyezéssel távozik a Veritas Történetkutató Intézettől Ungváry Krisztián történész, az 1956-os Intézet munkatársa. Az információt az érintett a hírt elsőként hozó 24.hu-nak is megerősítette. A távozás konkrét okát ugyan nem nevezte meg, de azt ígérte, hogy erre még a héten sor kerül. A lépés a kiváltó ok tudta nélkül sem nevezhető meglepőnek.
A kormány május végén döntött arról, hogy a kurzus történelemszemléletével szemben kritikus, az Országos Széchenyi Könyvtár kezelésében működő 1956-os Intézetet beolvasztja a Veritas Történetkutató Intézetbe. A lépésről előzetesen nem tájékoztatták az érintetteket, az intézetet vezető Rainer M. János is csak a nyilvánosságban értesült arról.
Az 1956-os Intézet vezető kutatója, Ungváry Krisztián a döntést követően nem sokkal azt közölte, hogy kísérletképpen folytatja a munkát, mert kíváncsi, mennyire gondolja komolyan a Veritast vezető Szakály Sándor főigazgató az intézmény független működtetését. A döntés közvetlen előzménye, hogy Ungváry hétfőn interjút adott a 24.hu-nak, és ebben ismét kritizálta a kormány emlékezetpolitikáját.
Ebben Ungváry a Terror Háza elé szervezett rendszerváltás-kiállításról azt nyilatkozta, hogy ott a demokratikus ellenzék nem fideszes képviselőit egész egyszerűen "kiradírozták" a rendszerváltók közül, és hosszasan sorolta a bornírt szakmai hibákat - onnantól kezdve, hogy 1989-es eseményeket 1988-as fotókkal ábrázoltak, az 1988-as tüntetések transzparenseit a fekete-fehér fotókon pedig utólag narancsra színezték.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról