Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

(Utas)tájékoztatás - Video-Reisecentrum; akár a könyvtári távszolgáltatás

100-hoz közelít a KIT-ben az önkiszolgálással kapcsolatos hírek száma. Legutóbb pl. a Méliusz könyvtár automatizálta link kölcsönzését és az előjegyzést.
A Deutsche Bahn (Német Vasutak) az utóbbi időben olyan, néhány négyzetméteres kioszkokat telepített, ahol tájékoztatnak és jegyet értékesítenek. Ez a videókonferenciás beszélgetést, nyomtatást lehetővé tevő szolgáltatás kísértetiesen hasonlít a könyvtári tájékoztatási funkciókhoz. A kioszkban mozgásérzékelés van, mihelyt érdeklődő megy be, megjelenik a diszpécser a kijelzőn. A könyvtárban, iskolában, egyetemi karon, munkahelyen, áruházban (vö.: terméktámogatási funkció) önkiszolgálás mellett működhet hasonló eljárás, amely jobb ügyfélélményt nyújt, mint a szöveges chat. A megvalósítást könyvtár esetében eséllyel konzorciumoknak érdemes végezni. (MG)

A link -n látható fotók forrása: KIT, ostsee-zeitung.de, inside.bahn.de. Kapcsolódó videó: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról