Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

UTCA prototípus -- ilyesmi lehetett volna a MOKKA

2006-2007-től kezdve dolgoztam, előbb Iván majd Karesz segítségével az UTCA katalóguson, sok előadás tartottam róla és cikket is írtam, jó alaposan, és cégcsoportot is szerveztem köré, mindenféle szakértőkből. A célt, hogy ez a projekt legyen a MOKKA jövője, pár, inkább emberi mint technikai tényező miatt, nem sikerült elérni. Bár a konyvtar.hu fejlődik, a kettő fúziójából létrehozandó modern könyvtári portál és katalógus lényegében elbukott -- a könyvtárak ma is szétaprózott, gyenge hatékonyságú és párhuzamos fejlesztésekbe ölik a könyvtárügybe ömlött meglepően sok pénz. Most összeszedtem magam, és gatyába ráztam az egy éve abbamaradt projektet és publikusan is elérhetővé tettem a prototípusát. Íme, ezen dolgoztunk, ilyesmi lehetett volna a MOKKA, ha kicsit, vagy inkább sokkal nagyobb a nyíltság, kisebb a félelem a változástól, egyes orrok alacsonyabban, mások közelebb vannak az olvasók érdekeihez. Érdemes elolvasni a fejlesztési blogot, az említett cikket, és tán a videókat is megnézni hogy gyorsan átlátható legyen a sok-sok funkció amit integráltunk benn. A prototípus a link címen érhető el.

Hírforrás: Andris-blog
2011. április 26.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=utca_prototipus
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról