Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Útkeresés az Ars Electronica kiállításon

A magánszféra tereinek eltűnése, illetve átalakítása ihlette meg az idén a technológia és a kortárs művészet legfőbb seregszemléjének tartott linzi Ars Electronica kiállítás résztvevőit. Mesterségesen telepített homokos fövenyű strand fogadja a látogatót a linzi Pfarrplatzot övező lakóházak és középületek sűrűjében. Az élmény már-már zavaróan valósághű: homokvárak, napernyők, műanyag székek, fagylaltosbódé között napozó turisták hűsítőt kortyolnak. Az élelmesebbek felfedezik a napernyők alá bújtatott laptopokat is. Ezekkel egy virtuális tengerpartra lehet ellátogatni, amely ugyanúgy néz ki, mint az, ahol ülnek. Hamar kiderül, hogy a városi és a virtuális műstrandok össze is olvadnak: az egymás mellett ülő internetezők a képernyőn feltűnő tengerparton voltaképpen a szomszédjuk és saját maguk virtuális mását látják. Sőt, a fürdőzést mindkét helyen élvezhetik, olyannyira, hogy ha online ugranak fejest, a mellettük pár méterre levő medencének valóságosan csobban a vize. - F: szept. 19.

Hírforrás: HVG, link (regisztrációval olvasható)
2007. október 03.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=utkereses_az_ars_electronica_kiallitason
Régebbi hírforrás(ok): HVG, link (regisztrációval olvasható)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról